JussGuiden

(Skrevet 26.09.2002 )

Paragrafens JussGuide inneholder over 800 lenker til nettsteder med juridisk innhold. Vårt mål er å gi en komplett oversikt over alle slike nettsteder i Norge.Paragrafens JussGuide hjelper deg til å finne frem til norske nettsteder som inneholder juridisk informasjon. I tillegg finner du noen få, men viktige, lenker til juridiske nettsteder i noen andre land. Under oppslaget ”Internasjonale organer” og ”EU/EØS” samt under enkelte andre emner finner du også lenker til en del internasjonale nettsteder med innhold som har relevans for norsk rett. JussGuiden inneholder oversikt over både offentlige og private nettsteder, men bare de nettstedene som redaksjonen har vurdert som seriøse.

JussGuiden inneholder for tiden mer enn 800 lenker. Du finner den i venstre spalte på forsiden og på mange av undersidene. I tillegg kommer du til JussGuiden ved å klikke på lenken JussGuiden øverst på alle sidene.


Oppføringene er sortert etter emne. Emnene er angitt i alfabetisk orden. Med noen få unntak legger vi bare lenker til hovedsiden på et nettsted. Det er nettstedet som blir kategorisert og ikke de temaene som er behandlet på undersidene på de enkelte nettstedene. Dette er det viktig å være klar over når man leter etter informasjon. Som hovedregel oppføres hvert nettsted kun i en kategori.

Under oppslaget ”Generelt” finner du lenker til de viktigste norske nettstedene med juridisk innhold. Under oppslaget ”Andre” finner du nettsteder som ikke passer inn i de øvrige kategoriene.

Omtalen av nettstedene er skrevet av Paragrafens redaksjon og er av redaksjonell art. Vi benytter en del ikoner for å gi informasjon om nettstedene. Forklaring på symbolbruken får man ved å klikke på lenken ”Ikonforklaringer” øverst til høyre på de sidene som viser oppføringene i de enkelte kategorier.

Vi jobber hardt med å holde JussGuiden à jour. Tips om nettsteder vi mangler eller døde lenker er alltid velkomne.

Du kan også søke på oppføringene i JussGuiden. I dette søket kan du imidlertid bare benytte ord som forekommer i nettstedets navn. Du kan for eksempel søke på et ord eller navn som forekommer i et advokatfirmas navn, men ikke på en advokat som er partner men ikke har navnet sitt i firmanavnet. Søket finner du nederst i spalten JussGuiden til venstre på forsiden eller nederst på siden du kommer til ved å følge lenken ”JussGuiden”.

Det kommer stadig nye nettsteder med i JussGuiden. Du får oversikt over de siste ved å klikke på lenken ”Nye lenker” øverst på alle sider.

Vi håper JussGuiden vil være både til glede og nytte.

Besøk JussGuiden.