Paragrafens Tekstsøk

(Skrevet 17.11.2002 )

Ved hjelp av vårt tekstsøk kan du finne lett frem til store mengder juridisk informasjon på norske internettsider.Hvis du leter etter informasjon om juridiske emner på internett, kan Paragrafens Tekstsøk kanskje hjelpe deg. Her kan du lett finne frem til informasjon på en rekke gode juridiske nettsider. Du vil bli forbauset over mye det egentlig er mulig å finne. Du finner bare resultater fra nettsteder vi har vurdert som bra.

Slik går du frem:
Gå til boksen øverst midt på forsiden. Pass på at ”Alle” er valgt i rullgardinmenyen til venstre, og skriv inn søkeordet, for eksempel separasjon. Søket kan ta litt tid. Du får frem en side over søkeresultatene, og kan klikke på de resultatene du ønsker å se.

Du kan forbedre søkeresultatene ved å bruke operatorene and, or og not, for eksempel:

  • advokat and Trondheim
  • straff not fengsel
  • bobestyrer or bostyrer.


Vi oppdaterer søkesystemet jevnlig for å gjøre nytt stoff tilgjengelig for deg.

Du finner ikke resultater fra de store juridiske nettstedene Lovdata og Odin i vårt søk. Disse har egne søkesystemer som vi anbefaler.

I rullgardinmenyen til venstre finner du noen valg. Klikker du på den nedovervendte pilen, ser du alternativene. Alternativet ”Alle” er omtalt ovenfor. Ønsker du bare resultater fra Paragrafens egne sider, velger du ”Kun Paragrafen”. Vil du søke i Odins databaser (Odin er regjeringens informasjonstjener), velger du Odin.

Du kan også velge Kvasir eller Google og søke på juridiske emner eller andre emner i disse kraftige systemene. Muligheten til å søke direkte i Google eller Kvasir gjør for øvrig Paragrafen godt egnet som startside uansett hva slags informasjon du leter etter.

Redaksjonen håper at våre søkesystemer skal være til hjelp for alle som søker etter juridisk informasjon på norske internettsider.

Vi minner også om at vi har egne systemer for å søke etter advokater og etter nettsteder som er listet i vår JussGuide. Se egne artikler om dette.