Gratis kontrakter på internett

(Skrevet 24.08.2004 )

Trenger du å få satt opp en avtale? Eller trenger du et skjema for å sende en søknad eller en melding til en offentlig etat? Du finner det aller meste av det du trenger gratis på internett.Trenger du en avtale? Men du synes det er dyrt å gå til advokat for å få satt den opp og er heller ikke sikker på at du klarer å skrive avtalen godt nok selv. Da kan du finne mye hjelp på internett.

Bruker du lenken ”Juridiske blanketter” på Paragrafen, finner du mye å velge i. Veldig mye av dette er gratis. Du finner for eksempel arbeidsavtaler, aksjonæravtaler, samboeravtaler, husleieavtaler, avtaler om kjøp av bil med mer.Du finner også andre typer formularer, for eksempel testamenter og skjema for konkursbegjæring. Offentlige etater har lagt ut for eksempel skjema for melding om tiltak etter plan og bygningsloven, skjema for søknad om bostøtte og skjema for registrering av foretak.

Alt i alt finner du hundrevis av formularer, kontrakter og skjemaer som bare er å fylle ut. Du finner det aller meste av det du trenger.

Blant dem som har lagt ut dette gratis, er Forbrukerrådet, Bedin (Bedriftsinformasjon), Brønnøysundregistrene, fylkesmennene, kommunene og skatteetaten.

Noen av disse tjenestene er betalingstjenester. Dette gjelder for eksempel SignForm, hvor du kan abonnere på et bibliotek av maler. AdvokatOnline tilbyr ca 600 dokumenter. Av disse er ca 200 gratis. Øvrige dokumenter kan kjøpes enkeltvis eller i abonnements form. Vi nevner også at Legalize har en kontraktsgenerator hvor du får hjelp til å sette opp en avtale steg for steg. Også dette er en betalingstjeneste, men den krever ikke abonnement.

Og den komplette oversikten over nettsteder som antas pålitelige – dog uten garanti fra oss – finner du hos Paragrafen.

Gå til Paragrafens oversikt over juridiske blanketter.